Boekingsweetjes meerdaagse reizen TwinTours

Boeken

Via onze website www.twintours.nl kunt u snel en makkelijk online een reis boeken. Na uw aanmelding vragen wij u extra informatie, die nodig is voor de correcte uitvoering van de reis, te verstrekken. Dit gaat ook via een online in te vullen formulier. Indien gewenst kan dit ook per gewone post.

Boekingskosten

U betaalt bij ons geen boekings- of reserveringskosten. Wel vragen wij éénmalig € 12,00 voor het garantiefonds STO-Garant.

STO-Garant

TwinTours is aangesloten bij STO-Garant. Dit biedt u de nodige garanties. Dit houdt in dat u er van verzekerd bent dat vooruitbetaalde reisgelden in geval van financieel onvermogen aan u worden terugbetaald. Is uw reis al begonnen, dan zorgt STO-Garant ervoor dat u verder kunt genieten van uw reis en/of dat u weer veilig thuis wordt gebracht. Voor verdere informatie verwijzen wij naar de website STO-Garant.nl/reizigers

Betaling

Meerdaagse reizen worden betaald aan STO-Garant. U hoeft niets aan te betalen. Uiterlijk 4 weken vóór vertrek dient de volledige reissom te worden voldaan.

Geldig reisdocument

Een geldig reisdocument is verplicht. U bent hier zelf voor verantwoordelijk. Ook voor eventueel andere reisdocumenten, zoals een visum, zorgpas, digitaal Covid certificaat (DCC) of medisch paspoort.

Bagage

  1. U mag 1 koffer van maximaal 20 kg. Per persoon meenemen en 1 stuk handbagage. Deze handbagage moet onder een stoelzitting passen, anders wordt het gezien als een extra koffer waarvoor mogelijk kosten worden berekend. Vanwege uw veiligheid vragen wij om geen harde materialen (o.a. kleine koffers) als handbagage mee te nemen.
  2. U bent zelf verantwoordelijk voor uw bagage tijdens de reis. Onze chauffeur zal de koffers in- en uitladen. Overtuig u zelf er van dat uw koffer in de bus is gezet. Wij kunnen geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor achtergebleven bagage.

Zitplaatsen

U kunt bij ons een vaste zitplaats kiezen. Hoe vroeger u boekt, des te meer keuze heeft u. Vroegboekers worden op deze manier beloond. Wanneer u geen plaats heeft gekozen zullen wij een indeling maken.

Speciale wensen

U mag vooraf aangeven of u speciale wensen of hulpmiddelen heeft, zoals een dieet, rollator, apneu-apparaat, kamer op de begane grond, etc. Indien mogelijk zullen wij u daarin tegemoet komen.

Opstapplaatsen

Wij werken in de basis met een beperkt aantal vaste opstapplaatsen. Deze plaatsen met eventuele tijden dienen slechts ter indicatie van de werkelijke opstaproute. Pas als alle aanmeldingen voor een reis bekend zijn wordt een definitieve route vastgesteld. Wij trachten ervoor te zorgen dat u in of in de buurt van uw woonplaats op kunt stappen.

Programma

Hoewel wij ons uiterste best doen om de programma’s uit te voeren, zoals ze op papier staan, kan het gebeuren dat wij door omstandigheden wijzigingen moeten doorvoeren. Denk daarbij aan weersomstandigheden of plaatselijke activiteiten. Soms kunnen we schuiven in de dagen en een enkele keer komen we met een alternatief. Onze chauffeur zorgt in samenspraak met ons kantoor of een plaatselijke organisatie altijd voor een passende invulling.

Hotelkamers

Alle hotelkamers dienen minstens te zijn voorzien van een douche/bad, toilet en tv. Meestal zijn er nog extra faciliteiten, maar die kunnen we niet altijd garanderen. Eenpersoonskamers hebben dezelfde minimum faciliteiten, maar kunnen iets soberder zijn uitgevoerd dan een tweepersoonskamer.

Mobiliteitsnummers/ Mobiliteitsniveau

  1. Deze reis is in principe voor iedereen geschikt.
  2. Deze reis vraagt enige mobiliteit. Heeft u een (inklapbare) rolstoel of rollator, dan kunt u aan sommige excursies niet deelnemen.
  3. Bij deze reis verwachten we dat u goed ter been bent.
  4. U bent goed ter been en beschikt ook over een goede (wandel)conditie.
Verder gaan wij er van uit dat alle deelnemers aan de reizen zelfredzaam zijn eventueel met hulp van een meereizende partner. Hoewel onze chauffeurs alles in het werk stellen om de reis zo prettig mogelijk voor iedereen te laten verlopen mag niet verwacht worden dat zij speciale medische kennis hebben of u geestelijke bijstand kunnen verlenen. Een verstandelijke of lichamelijke beperking dient bij het boeken kenbaar te worden gemaakt. Wij behouden os het recht voor om onder opgave van redenen personen voor een bepaalde reis te weigeren.
Heeft u een rollator dan zijn alleen reizen met mobiliteitsnummer 1 of 2 geschikt, waarbij wellicht soms aan een excursie niet kan worden deelgenomen. U dient bij boeking op te geven of u een rollator mee wil nemen.

Vertrekgarantie

Wij trachten z.s.m. een vertrekgarantie voor een reis kenbaar te maken. U begrijpt dat wij een minimum aantal reizigers nodig hebben om een reis door te laten gaan. Uiterlijk 14 dagen vóór vertrek wordt een definitieve beslissing genomen of een reis doorgaat.

Omboekgarantie

Kunt u onverhoopt niet deelnemen aan een reis, dan mag u de iemand anders in uw plaats mee laten rijden (zie ook artikel 5 van de annuleringsvoorwaarden). Indien wij de reis moeten annuleren mag u, indien nog mogelijk, altijd deelnemen aan een andere reis. Dit omboeken doen wij gratis. Een eventueel prijsverschil wordt gerestitueerd of moet u bijbetalen.

Geld-terug-garantie

Kan een reis niet doorgaan vanwege bijvoorbeeld Covidmaatregelen, een natuurramp of i.d. dan krijgt u de volledige reissom terugbetaald. Moeten wij een reis die reeds onderweg is om zulke reden afbreken, dan krijgt u een redelijk deel van de reissom vergoed.

Lokale gebruiken

U reist naar het buitenland om kennis te maken en te genieten van andere culturen. U kunt dan ook weleens verrast worden door andere gebruiken en ander eten. Dit zijn de charmes van zo’n reis. Het zijn echter ook zaken om rekening mee te houden.

Privacy

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is van toepassing. Uw persoonsgegevens zijn bij ons beveiligd.

Fouten/klachten

Wij besteden heel veel zorg aan het samenstellen van onze reizen. Desondanks kan het voor komen dat u een fout of onvolkomenheid constateert. Maakt u daar dan direct melding van bij het hotel en onze chauffeur. Meestal kunnen wij het probleem direct oplossen en een passende oplossing vinden. Lukt dat niet naar tevredenheid verwachten wij van u direct na de reis een schriftelijke melding van de klacht. Indien u verzuimt uw klacht al tijdens de reis direct na het ontstaan ervan door te geven kan dit betekenen dat u het recht op een eventuele compensatie verliest, omdat wij niet in staat zijn gesteld een passende oplossing ter plaatse te verzorgen.

Tot slot

Aan eventuele typefouten of vergissingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Leuke dag gehad met TwinTours?
Laat het ons weten!

We kunnen het natuurlijk nooit alleen. Daarom hechten we veel waarde aan jouw mening! Dat motiveert ons om altijd het maximale uit onszelf te halen…