Italië – Friuli-Venezia-Giulia

Italië – Friuli-Venezia-Giulia

Reisduur:  8 Days
Price From :    949,00
Vertrek data:    1-5, 15-5, 12-6, 18-9, 1-10
Mobiliteitsniveau:  2

Beschikbare tickets

Omschrijving Prijs Aantal
Volwassenen 990,00

Extra bij te boeken

Omschrijving Prijs Aantal
Sto-Garant (max 1 per boeking) 12,00
Toeslag 1 persoonskamer 150,00

Aantal:  

Totaal:  

Guest Info :

Een vergeten pareltje

Een vergeten pareltje! Dat hebben wij het over de streek Friuli-Venezia-Giulia in het noorden van Italië, net onder Oostenrijk en grenzend aan Slovenië. Deze regio heeft een mooie, veelzijdige natuur, een rijke historie, cultuur, lekker eten, goede hotels en vriendelijke mensen. Laat u tijdens deze 8-daagse reis eens heerlijk verrassen, geheel verzorgd uiteraard!TwinTours Reizen neemt u graag mee voor diverse mooie excursies, gecombineerd met heerlijke, culinaire verzorging, voldoende rustmomenten en een gezellige, ervaren chauffeur/reisleider die ervoor zorgen dat u een prachtige reis gaat beleven.

Friuli-Venezia-Giulia met als hoofdstad Triëst is verdeeld in drie regio’s. Het bergachtige noorden, het heuvelachtige midden en het vlakke zuiden gelegen aan de Adriatische zee. Prachtige natuur met behalve bergen en heuvels ook lagunes en vele vogelsoorten. Bekende steden als Udine en Triëst, maar ook plaatsjes als Aquileia met wereldberoemde mozaïeken of het toeristische Grado en Lignano Sabbiadoro. Probeer dan ook eens die heerlijke gedroogde ham, in combinatie met grissini (broodstokjes), een zachte kaas en een goed glas Tocai Friulano! We zijn er toch, nietwaar?

Hotel

We overnachten in Grado (Hotel Diana) of Lignano Sabbiadoro (Hotel Daniele) in een prachtig 4* hotel. Alle kamers zijn uitgerust met goede bedden, een douche, föhn, toilet, tv en airco. Beide hotels hebben een uitstekende keuken en een familiaire, persoonlijke sfeer. Vanuit uw hotel loopt u zo het plaatsje in of wandelt u naar de zee.

Opstapplaatsen meerdaagse reizen

Wij maken een opstapschema aan de hand van de boekingen. Indien mogelijk wordt u in uw woonplaats opgehaald. Onderstaand de gebruikelijke opstapplaatsen. Wij houden ons het recht voor om deze aan te passen als er niet voldoende boekingen zijn.

 • Den Bosch
 • Tilburg
 • Eindhoven
 • Helmond

STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Dagprogramma

Dag 1:
In de loop van de ochtend vertrek vanuit Nederland richting München. Onderweg worden enkele korte stops gemaakt, waarna we omstreeks 18.30 uur bij ons eerste overnachtingshotel hopen te arriveren.
Dag 2:
Na het ontbijt rijden we al snel Oostenrijk binnen. In Seeboden aan de Millstättersee krijgt u een lunch aangeboden, waarna we richting Villach rijden om daar de grens met Italië te passeren. Door de prachtige Jülische Alpen, langs Udine en Palmanova rijdend komen we aan in Grado of Lignano Sabbiadoro bij ons 4* hotel.
Dag 3:
Vandaag starten we rustig met een mooie wandeling o.l.v. een plaatselijke gids. Zo leert u het plaatsje en haar bezienswaardigheden kennen. ’s Middags stappen we op de boot voor een mooie rondvaart door de Lagune van Grado.
Dag 4
Deze dag rijden we via een mooie route met uitzicht over de Adriatische Zee naar Triëst. In deze oude stad wordt u rondgeleid door een gids die u naar de mooiste plekjes brengt. Triëst, hoofdstad van UTI Giuliana, bekend om haar klassieke koffiehuizen in Weense stijl, het aan de Adriatische Zee gelegen Piazza dellÚnità d’Italia, het Canal-Grande, Kasteel Miramare, Teatro Romano, etc…. is de moeite waard!
Dag 5
’s Morgens gaan we op pad met de touringcar door de natuur. Onze gids vertelt u alles over de lagunes met een verscheidenheid aan vogels en de Camargue paarden en we sluiten af met een lunch.
’s Middags heeft u vrij ter beschikking om zelf op pad te gaan of lekker aan het strand te gaan liggen.
Dag 6
Vandaag brengen we een bezoek aan Aquileia, Palmanova en Udine. Het stadje Palmanova heeft een rijke historie die teruggaat naar o.a. het Ottomaanse rijk. Het stadje is vooral bekend om haar stervormige verdedigingsmuur waarvan de eerste steen in 1593 werd gelegd. Laat u verrassen door de geometrisch aangelegde straten, de mooie gebouwen, het Piazza delle Armi en de mooie verhalen. ’s Middags is het tijd voor Udine, de hoofdstad van Friuli Venezia Giulia en ook wel Klein Venetië genoemd. Het Piazza della Libertà is geïnspireerd op het Piazza San Marco. De grote zuilengalerij, de astronomische klok, de Venetiaanse leeuwen en de twee Moren die de uren slaan – het is net het San Marco-plein in het klein!
Onder leiding va een gids komt u langs vele bezienswaardigheden en leert u ook wat van de geschiedenis van deze mooie stad.
Dag 7
Na het ontbijtbuffet pakken we de koffers weer in en gaan we vertrekken uit deze mooie streek. De terugweg gaat via een korte stop in Oostenrijk naar ons overnachtingshotel.
Dag 8
Terugreis naar Nederland met onderweg een afsluitend diner.

Inbegrepen in prijs

 • Boottocht
 • Gidsen bij de excusies
 • Overnachtingen in 4* hotels o.b.v. halfpension
 • Vervoer per luxe touringcar incl. chauffeur/reisleider

Waarom bij ons boeken?

 • 25 jaar ervaring in reizen
 • Goed gekwalificeerde en ervaren chauffeurs
 • ISO 9001 Gecertificeerd
 • Klanttevredenheid staat bij ons voorop!

Heeft u vragen?

Winkelmand