Berlijn

0

Berlijn

Reisduur:  5 Days
Price From :    359,00
Vertrek data:    11-5, 15-6, 14-9
Mobiliteitsniveau:  1

Beschikbare tickets

Omschrijving Prijs Aantal
Zitplaats 359,00

Extra bij te boeken

Omschrijving Prijs Aantal
Éénpersoonskamer 46,00
Sto-Garant 12,00

Aantal:  

Totaal:  

Guest Info :

Een herkenbare reis door de tijd!

Tijdens deze vijfdaagse reis nemen wij u mee naar Berlijn met haar rijke geschiedenis. Van historische Pruisische stad, platgebombardeerd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, symbool van de vrijheid met het omvallen van de muur tot moderne Europese hoofdstad met volop cultuur, architectuur en natuur.
Dit Berlijn willen wij u laten zien. Natuurlijk komen alle bekende bezienswaardigheden, zoals het Brandenburger Tor, de Reichstag, het Olympisch stadion, Alexanderplatz, de Fernsehturm en de Kurfürstendamm in ons programma voor, maar ook de niet zo bekende, maar wel belangrijke plekken, nemen wij mee in deze prachtige reis. Wat te denken van de Joodse wijk, Treptow, de grensovergang bij Helmstedt/Marienborn, het oude vliegveld Tempelhof en de Bernauer strasse.
Ook Potsdam met haar prachtige parken en paleizen mag niet ontbreken en voor degenen die willen gaan we ook naar Sachsenhausen.

Opstapplaatsen meerdaagse reizen

Wij maken een opstapschema aan de hand van de boekingen. Indien mogelijk wordt u in uw woonplaats opgehaald. Onderstaand de gebruikelijke opstapplaatsen. Wij houden ons het recht voor om deze aan te passen als er niet voldoende boekingen zijn.

 • Den Bosch
 • Tilburg
 • Eindhoven
 • Helmond

STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Dagprogramma

Dag 1
Na ons vertrek uit Brabant rijden we al snel Duitsland in. Via een korte stop nabij Hamm rijden we naar Porta Westfalica. We werpen even een blik op het Kaiser Wilhelm monument en rijden dan door naar de oude grensovergang bij Helmstedt/Marienborg. Omstreeks 18.30 uur komen we aan bij het hotel. Na het inchecken krijgt u even de tijd om op te frissen om daarna aan te schuiven bij het diner.
Dag 2
Eerst goed ontbijten en dan rijden we o.l.v. een plaatselijke gids een toer door Berlijn. Na de lunch brengen we nog een bezoek aan historiche plaatsen zoals, het Olympisch Stadion, het oude vliegveld Tempelhof en het mooie park Treptow met het Russisch monument. Bij voldoende animo is er ’s avonds na het diner nog een lichttoer door de stad.
Dag 3
Vandaag brengen we eerste een bezoek aan Sachsenhausen. Vindt u dit te zwaar, dan kunt u ook op eigen gelegenheid Berlijn bezoeken. Onze chauffeur zet u op een plaats af waar we ’s middags weer allen tezamen komen voor het verdere programma.
 Na het bezoek aan Sachsenhausen kunnen we in Berlijn gezamenlijk gaan lunchen, daarna brengen we een bezoek aan de Fernsehturm, de Berliner Dom en de Bernauer-Straße.
Dag 4
Na het ontbijt gaan we naar één van de mooiste wijken van Berlijn. De Joodse wijk (Hackesche Höfe). U wandelt samen met de gids door deze “verborgen” wijk. Opgebouwd rond 1906 en grotendeels gebombardeerd in de tweede Wereldoorlog, maar daarna weer in nagenoeg dezelfde oude Jugendstil herbouwd. ’s Middags heeft u vrije tijd rondom de Kurfürstendamm en kunt u o.a. een bezoek brengen aan het Kaufhaus des Westens, Europa’s op één na grootste warenhuis (alleen Harrods in Londen is groter!).
Dag 5
Nog een laatste keer lekker ontbijten en dan nemen we afscheid van Berlijn. We brengen nog wel een bezoek aan Potsdam, voordat we definitief terug naar Nederland rijden. Potsdam is een van de oudste steden van Duitsland en beroemd geworden door de vele koningen en andere vorsten die er dure paleizen lieten bouwen. In Potsdam staan prachtige grote paleizen omringd door mooie parken. Hier kunt u op eigen gelegenheid een uurtje rondwandelen. Daarna vertrekken we via enkele stops weer terug naar Nederland. We sluiten de reis af met een lekker diner.

Inbegrepen in prijs

 • Afscheidsdiner
 • Excursie
 • Overnachtingen in 4* hotel of gelijkwaardig inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • Vervoer per luxe touringcar incl. chauffeur/reisleider

Waarom bij ons boeken?

 • 25 jaar ervaring in reizen
 • Goed gekwalificeerde en ervaren chauffeurs
 • ISO 9001 Gecertificeerd
 • Klanttevredenheid staat bij ons voorop!

Heeft u vragen?

Winkelmand