Achtdaagse wandelreis naar de Côte d’Opale (Frankrijk)

Achtdaagse wandelreis naar de Côte d’Opale (Frankrijk)

Reisduur:  8 Days
Price From :    975,00
Vertrek data:    23-9
Mobiliteitsniveau:  4

Beschikbare tickets

Omschrijving Prijs Aantal
Zitplaats 975,00

Extra bij te boeken

Omschrijving Prijs Aantal
Éénpersoonskamer 150,00
Sto-Garant 12,00

Aantal:  

Totaal:  

Guest Info :

De Cote d’Opale (Opaalkust)

De Opaalkust of op zijn Frans gezegd de Côte d’Opale is een kuststrook in de regio Hauts-de-France in het noorden van Frankrijk. Het omvat een deel van de kustlijn langs Het Kanaal, die gaat van Duinkerke tot Berck, aan de monding van de Authie.

Een kort overzicht; we starten met een stukje Franse Noordzeekust, het gebied tussen Bray-Dunes en Calais, dat hooguit 50 kilometer lang is. Precies halverwege Duinkerken en Calais ligt een verborgen parel, het vestingstadje Gravelines. Met zijn grachten, bolwerken en ravelijnen heeft het erg veel weg van een mooie Nederlandse vestingstad. Daarna gaan we door naar de Baie de Wissant. Hier, in het hart van de Côte d’Opale, verblijven we dan nog vier nachten.

De ondergrond in Frankrijk bestaat voor een deel ook uit kalksteen. Op verschillende plaatsen zijn door de ondermijnende werking van stroming, wind en golfslag prachtige witte rotswanden bloot komen te liggen. Op het strand liggen dan ook veel rolkeien en grote stukken vuursteen. Het achterland is een rustig licht glooiend gebied, met mooie natuur en culturele plekjes.

Alle wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer lang en worden begeleid door een ervaren Nederlandse gids . Makkelijke wandelingen in vlak terrein worden afgewisseld met wandelingen in heuvelachtig gebied. Steile hellingen worden vermeden en er zit maximaal 200 meter hoogteverschil tussen het laagste en hoogste punt van de wandeling. Uiteraard is het mogelijk om een dagje over te slaan of, in overleg met de reisleiding de wandelingen in te korten. Wellicht onnodig, maar toch belangrijk om te vermelden dat het wenselijk is om goede wandelschoenen en een gepaste conditie mee de bus in te nemen. We verblijven in twee hotels. Hotel 1 (3 nachten) in of nabij Gravelines, Hotel 2 (4 nachten) in of nabij Wissant.

Programma

Uiteraard is deze reis, zoals u van TwinTours gewend bent, geheel verzorgd met mooie hotels en goede restaurants. Daarbij hebt u natuurlijk de vrijheid om binnen het programma uw persoonlijke invulling aan te passen aan uw eigen wensen of behoefte.

Opstapplaatsen meerdaagse reizen

Wij maken een opstapschema aan de hand van de boekingen. Indien mogelijk wordt u in uw woonplaats opgehaald. Onderstaand de gebruikelijke opstapplaatsen. Wij houden ons het recht voor om deze aan te passen als er niet voldoende boekingen zijn.

 • Den Bosch
 • Tilburg
 • Eindhoven
 • Helmond

STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Dagprogramma

Dag 1 Donderdag - Nederland naar Gravelines
Vertrek vanuit Helmond (en overige vertrekpunten). Onderweg stoppen we voor een Lunch en een gezellige, korte wandeling (Bray-Dunes). Einde van de middag/begin van de avond aankomst in het hotel, met uiteraard een lekker diner aldaar.
Dag 2 Vrijdag - centrum Gravelines
Na het ontbijt beginnen we (vanuit het hotel of na een korte busrit) met een wandeling door het centrum van Gravelines (o.a. markt en vestingwerken). Na de lunch in het centrum van de stad krijgen we een korte rit naar Grand-Fort-Philippe, waar we beginnen aan een wandeling door natuurreservaat Platier d’Oye en daarna met de bus terug naar het hotel.
Dag 3 Zaterdag - l’Audomarais oftewel ‘Het Giethoorn van Frankrijk’
Met de bus naar Clairmarais (nabij St-Omer). Dan wordt het combi van wandelen en varen door een kleinschalig gebied, met stukjes bos en rietland dat wordt afgewisseld door kleine akkers waarop de plaatselijke bevolking haar groente verbouwd. We gebruiken de lunch in Clairmarais.
Dag 4 Zondag - Cap Blanc Nez (de kaap met de Witte Neus)
Na het ontbijt check-out hotel 1 en een busrit naar Escalles. We stoppen onderweg voor een wandeling naar Cap Blanc Nez en een klein stukje van het achterland, met een lunch in Escalles. Daarna rijden we door naar Wissant voor een check-in bij hotel 2.
Dag 5 Maandag - Cap Gris Nez (de kaap met de Grijze Neus)
Een wandeling van Wissant naar Cap Gris Nez en Audinghen met tussendoor een lunch in Framezelle In de middag gaan we met de bus weer terug naar het hotel.
Dag 6 Dinsdag - dagje binnenland
Die dag gaan we voor een mooie wandeling van Wissant naar Audinghen We lopen langs akkers, passeren enkele beekjes en we beklimmen een heuvel, met tussendoor een lunch in de open lucht (lunchpakket), waarna we met de bus terugrijden naar het hotel.
Dag 7 Woensdag - vissers in actie
We rijden na het ontbijt naar Audresselles. We beginnen daar een wandeling naar Ambleteuse (met lunch aldaar) en terug, waarbij we onderweg een bezoek brengen aan twee vissersdorpen en een prachtig fort.
Dag 8 Donderdag - Wissant – Nederland
Na ontbijt de check-out bij het hotel en vertrek naar huis. Onderweg hebben we nog tijd voor een uitgebreide pauze + lunch in centrum van Cassel (een gezellig stadje op een heuvel) en verwachten eind van de middag/begin van de avond thuis aan te komen.

Inbegrepen in prijs

 • Gidsen bij de excusies
 • Overnachtingen in 4* hotels o.b.v. halfpension
 • Vervoer per luxe touringcar incl. chauffeur/reisleider

Waarom bij ons boeken?

 • 25 jaar ervaring in reizen
 • Goed gekwalificeerde en ervaren chauffeurs
 • ISO 9001 Gecertificeerd
 • Klanttevredenheid staat bij ons voorop!

Heeft u vragen?

Winkelmand