Vijfdaagse reis Zeeland

555,00775,00

Wissen

Beschrijving

Vijfdaagse reis Zeeland
met o.a. de Deltawerken

Tijdens deze reis laten wij u kennismaken met enkele imposante onderdelen van de Deltawerken. Deze bestaan uit 5 stormvloedkeringen, 2 sluizen en 6 dammen. Tijdens een bezoek aan Neeltje Jans krijgt u een totaalbeeld van dit gigantische project, dat ons moet beschermen tegen een nieuwe watersnoodramp.
Uiteraard bezoeken we de vele mooi plaatsen die Zeeland rijk is, zoals Middelburg, Vlissingen, Zierikzee en Veere.

Maandag 4-10:
Na het opstapschema vertrekken we richting Willemstad. Hier ligt de Volkerakdam. Één van de 6 dammen. Na enige vrije tijd in het mooie Willemstad, waar u de lunch kunt gebruiken, rijden we over de dam Goeree-Overflakkee binnen. Via een kort stukje op de Grevelingendam rijden we over de Philipsdam langs de Krammersluizen. Alles onderdeel van de Deltawerken. We checken in bij ons hotel in Arnemuiden.

Dinsdag 5-10:
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Neeltje Jans*. Onze chauffeur rijdt ’s morgens naar de Stormvloedkering en zet daar de gasten af bij Neeltje Jans om ze later in de middag weer op te halen. Degenen die geen bezoek willen brengen aan dit mooie park kunnen in de omgeving van hun hotel een wandeling maken of een fiets huren. Zij kunnen ook meereizen om, nadat de andere gasten bij Neeltje Jans zijn afgezet, mee te rijden met onze chauffeur via de Zeelandbrug naar Zierikzee. ’s Avonds hebben we nog een gezellige muziekavond op het programma staan.

Woensdag 6-10:
Na het ontbijt gaan we eerst naar Veere. We starten hier met een boottocht* over het Veerse Meer, daar rijden we via Oostkapelle naar Domburg. Even lekker de benen strekken langs het strand of in het gezellige plaatsje. Later rijden we via het inmiddels beroemde Zoutelande terug naar ons hotel.

Donderdag 7-10:
Na het ontbijt wordt het tijd om een bezoek te brengen aan de mooie hoofdstad van Zeeland: Middelburg. Hier kunt u vandaag naar hartenlust winkelen, de mooie architectuur (o.a. Gemeentehuis) bekijken, een boottocht maken of Mini Mundi bezoeken.

Vrijdag 8-10:
Nadat de koffers zijn ingeladen en het ontbijt genuttigd is gaan we naar Vlissingen. Deze bekende havenstad heeft een leuk centrum en diverse musea, zoals Maritiem MuZEEum, Museumschip Mercuur, Reptielenzoo Iguana en Panorama Walcheren. In de loop van de middag rijden we terug naar Brabant en sluiten we de reis af met een heerlijk diner.

Op dinsdag, woensdag en donderdag zal onze chauffeur u naast het bezoek aan de vermelde plaatsen ook zoveel mogelijk van Zeeland laten zien, zoals de mooie kuststrook van Walcheren langs o.a. Domburg, West Kapelle en Zoutelande. Verder vertelt hij u allerlei wetenswaardigheden over deze mooie provincie.

Inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, begeleiding chauffeur/reisleider, 4 overnachtingen o.b.v. halfpension, een muziekavond en een afscheidsdiner.

* Inhoud excursiepakket: entree Neeltje Jans, boottocht Veerse Meer

Extra informatie

Reisdata

4 oktober maandag vertrek

1 of 2 persoons kamer

1pk, 2pk

Annuleringsverzekering

,

Excursies

Excursies Zeeland, Ik wil geen excursie boeken